به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آلبوم موسیقی اینسترومنتال(بیکلام) «به آرامی بچرخ» عصر روز یکم بهمن 1403 در فرهنگسرای ارسباران و با حضور چهرههای شناخته شده موسیقی ایران رونمایی شد.
نخستین سخنران این مراسم احمد میرمعصومی بود که در صحبتهایش گفت: به آرامی بچرخ محصول صلح است. این اثر محصول چهار سال کارِ هنرمندانی حرفهای است که در ژانر هنر معاصر قرار میگیرد. این آلبوم شامل 7 قطعه موسیقی است که مثل آثار قبلی که من ساختهام به دنبال ایجاد فضایی تصویری برای مخاطبان است.
میرمعصومی تاکید کرد: این اثر قرار بود سیام شهریور امسال رونمایی شود که متاسفانه در شهریور امسال پدر عزیزم آسمانی شد. خیلی دوست داشتم که در جمع امشب پدرم حضور داشت که متاسفانه این سعادت از من گرفته شد. بی شک پدرم بزرگترین معلم زندگیم بود.
این آهنگساز درباره عنوانِ «به آرامی بچرخ» گفت: این عنوان به دنبال دعوت به آرامش و عدم عجله در زندگی روزمره است. در روزگار ما سرعت گذر زمان بسیار زیاد شده و آنطور که باید از مسیر زندگی لذت نمیبرند. ما در این آلبوم از مخاطبان دعوت میکنیم تا از مسیر، بیشتر لذت ببرند. امیدوارم مسیرِ همه ما پرجلا، پر زینت و زیبایی باشد.
میرمعصومی با یادی از درگذشتگان هنر به زندهیادان جمشید جم، محمدعلی بهمنی و فریدون شهبازیان اشاره کرد و از حاضران در سالن خواست تا برای ادای احترام به هنرمندان درگذشته، یک دقیقه سکوت کنند.
کارهای میرمعصومی مثل خارج است
علی جعفری پویان آهنگساز و نوازنده شناخته شده موسیقی ایران، یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود.
جعفری پویان گفت: اینکه یک نفر انگیزه داشته باشد که در این دوره برای آلبومش مراسم رونمایی بگیرد بسیار با ارزش است. تولید کننده و خالق موسیقی وظیفهای و شنوندگان هم وظیفهای دارند. خالق موسیقی، کار را تولید میکند و شنونده هم باید جستجوگر باشد.
او ادامه داد: ما در کار موسیقی با مشکلات بسیاری مواجهیم. اما کار میکنیم و پیگیر هستیم. آنقدر ادامه میدهیم تا بالاخره در جایی ببُریم. بسیاری از دوستان آهنگساز و نوازنده من در این سالها انگیزه خود را برای تولید اثر و برای نواختن از دست دادهاند.
جعفری پویان تاکید کرد: فعالیت در عرصه موسیقی در جامعهای که در آن تشویق وجود ندارد، سخت است. اما این آلبوم بهانهای است تا بار دیگر صدای ساز آقای قربانی، ریاحیپور، ویسانلو و آرین را بشنویم.
این نوازنده گفت: انگیزهی کار کردن در این جامعه بسیار با ارزش است و من به احمد میرمعصومی تبریک میگویم که هنوز انگیزه دارد و کار میکند. به قول ناصر رحیمی، کارهای احمد میرمعصومی مثل خارج است(این را به شوخی میگوید و میخندد). این آلبوم بسیار با ارزش است و همه تلاش کردهاند تا به بهترین شکل کارشان را انجام دهند. من به عنوان یکی از عوامل این اثر به احمد میرمعصومی آفرین میگویم.
به آرامی بچرخ مانند شخصیت میرمعصومی است
آزاد میرزاپور که در یکی از قطعات آلبوم «به آرامی بچرخ» به عنوان نوازنده حضور داشته، یکی دیگر از هنرمندانی بود که برای سخنرانی روی صحنه آمد.
میرزاپور گفت: ما هر وقت که با احمد میرمعصومی ضبط داریم، خیالمان از هر بابت راحت است. شخصیت آرام ایشان در آثارش هم پیداست. هوشنگ ابتهاج در یکی از مصاحبههایش میگوید: «انسانهای پاک و بیآلایش نیازی به کندوکاو ندارند.» موسیقی احمد دقیقا همینگونه است. موسیقی او کاملا بیآلایش و پاک است که برگرفته از روح پاک اوست. وقتی شما این موسیقی را میشنوید نیازی به تفسیر پیچیدهای ندارید و این در حالی است که موسیقی او بسیار با ارزش است و تمام المانهای آهنگسازی و ارکستراسیون در آثارش درخشان است.
تعصب آفت موسیقی ماست
رضا مهدوی آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی که دبیری چهلمین جشنواره موسیقی فجر را هم برعهده دارد، سخنران بعدی این مراسم بود.
او صحبتهایش را اینگونه آغاز کرد: من دبیر ساده جشنوارهای هستم که چهل سال از عمرش میگذرد. از همه دوستان دعوت کردم که در جشنواره حضور پیدا کنند، آنهایی که میآیند قدمشان بر چشم ماست و کسانی هم که نمیآیند، حتما دلیل موجهی دارند.
مهدوی ادامه داد: ما امشب به افتخار آلبومی گردهم آمدهایم که اثر و موثر هر دو ناب هستند. جدای از ویژگیهای فنی که در آلبوم وجود دارد؛ صاحب این آلبوم شخصیتی است که بلند فکر میکند و افق دیدش بالاست. او از معدود هنرمندانی است که افق دیدش بالاست و تعصب خاصی روی موسیقی خاصی ندارد.
این نوازنده موسیقی ایرانی تاکید کرد: ما بیشترین آفت موسیقیمان از همین تعصبهاست. کلنل علینقی وزیری را موسیقیدانان ایرانی نابود کردند. وزیری شخصیتی نخبه و بسیار باسواد بود. بعد از وزیری شخصیت دیگری آمد و رئیس هنرستان موسیقی شد اما با وزیر لج بود. به خاطر همین لجاجت حتی دیگر اجازه نداد که ساز تار در هنرستان تدریس شود. ببیند ما چه تعصباتی داشتهایم.
مهدوی گفت: آقای میرمعصومی از معدود افرادی است که جدای از تخصص و سوادش نکتهی مهمی دارد که حسین تهرانی برای ما به میراث گذاشته است؛ 99 درصد اخلاق، یک درصد هنر. ما جلسات زیادی در داوریهای جشنوارهها با آقای میرمعصومی داشتهایم که همیشه با متانت و آرامش از زاویه علمی به موضوع نگاه میکند.
این آهنگساز موسیقی ایرانی تاکید کرد: احمد میرمعصومی در بخش موسیقی بیکلام کار کرده است. او با هزینه شخصی اثری را منتشر میکند که تهیه کنندگان رسمی تشنه این آثار هستند. این موسیقی کاربرد هزارمنظوره دارد، چون از کلام استفاده نکرده است. ما موسیقی بیکلام خودمان را از دست دادهایم. امروز کسی آمده و آلبومی در این فضا تولید کرده است.
مهدوی با اشاره به سلطه موسیقی پاپ در جامعه امروز گفت: موسیقی پاپ به لحاظ مالی و معنوی گوی سبقت را برده است. آنها با تکنولوژی خیلی کارها میکنند. خودِ احمد میرمعصومی استاد استفاده از تکنولوژی است که اگر بخواهد کارهای بزرگی در عرصه پاپ میتواند انجام دهد، اما به خودش اجازه این کار را نمیدهد و میخواهد در فضای دیگری کار کند.
در بخش پایانی این مراسم از عوامل تولید آلبوم «به آرامی بچرخ» تجلیل شد.
وحید اسدالهی، کریم قربانی، حسن فراهانی، بابک ریاحیپور، علی جعفریپویان، علیرضا دریایی، مهرداد عالمی، میدیا فرجنژاد، اشکان مرادی و مهدی مرتضایی تعدادی از هنرمندان حاضر در این مراسم بودند.
«به آرامی بچرخ» پنجمین آلبوم رسمی احمد میرمعصومی است که شامل 7 قطعه موسیقی سازی در ژانر سینماتیک ارکسترال است که با بهره گیری از کمپوزیسیون خاص، بیانی کاملا منحصربهفرد در زمینه هنر معاصر دارد.
پخش آلبوم «به آرامی بچرخ» توسط موسسه فرهنگی هنری نغمه سازان دلنشین و شرکت تجاری بالهای ابریشمی کشور عمان انجام میشود.
هنرمندانی نظیر وحید اسداللهی، کریم قربانی، ناصر رحیمی، حسن فراهانی، حسین میرزایی، بابک ریاحی پور، فیروز ویسانلو، علی جعفری پویان، آزاد میرزاپور، روشنک کیمنش، فایضه کامیاب، بهنام حکیم، علیرضا دریایی، مهدی بیک وردی، آرین قیطاسی، مهرداد عالمی و امیرحسین کیانپور در این آلبوم ایفای نقش دارند.
آلبوم پیشینِ احمد میرمعصومی با عنوان «نوازش لحظه ها» موفق به کسب 10 جایزه بین المللی از رقابتهای بین المللی موسیقی شد.
انتهای پیام/