به گزارش گروه حوزه و روحانیت خبرگزاری تسنیم، دکتر فؤاد ایزدی در سلسه نشستهای علمی آموزشی هندسه قدرت نظام اسلامی که در مؤسسه امام خمینی(ره) قم برگزار شد، به بررسی نقش ولایتفقیه در گذار از چالشهای منطقهای و جهانی پرداخت و گفت:چند کشور در دنیا فاقد ارتش و وابسته به قدرتهایی چون آمریکا هستند؛ اما در مجموع اکثریت کشورهای جهان دارای ارتش و قدرت نظامیاند.
این کارشناس سیاسی عنوان کرد: بشر همیشه گرفتار جنگ بوده تا جایی که گاهی کتابهای تاریخی، کتابهای جنگی محسوب میشوند؛ البته جنگ دلایل مختلفی دارد و معمولا کشورها سعی میکنند جنگ نشود؛ چون هزینه دارد.
وی اظهار کرد: جمعیت محافظهکاری در آمریکا فعال است که جنگطلبند و هر چالشی در سیاست خارجی ایجاد میشود اولین گزینه را جنگ میدانند؛ اما معمولا سعی میشود جنگ نشود و جایگزین جنگ در هنگام اختلافات، گزینههای دیگری است.
کشورهای ثروتمند و دارای منابع، مورد طمع قدرتها قرار میگیرند
ایزدی تصریح کرد: برخی از کشورها همانند ایران همواره در معرض تعرض هستند، چون به طور کلی کشورهای ثروتمند و دارای منابع، مورد طمع قدرتها قرار میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: ایران تنها کشوری در دنیا به شمار میرود که هم با منابع نفت و گاز خلیج فارس مرز دارد و هم با آسیای میانه و نیز از رتبه یک نفت و گاز در دنیا برخوردار است؛ از این رو دشمنی و درگیری با ایران زیاد است، هر چه ثروت بیشتر باشد، امکان تعرض به آن نیز بالاست، البته کشوری که ثروتمند است باید به لحاظ امنیتی نیز قدرت صیانت از خود را داشته باشد و امکانات لازم را برای مقابله با تعرضها به کار گیرد.
استاد دانشگاه تهران افزود: آنجایی که دارای ثروت بیشتری است، حساسیت بیشتری نیز وجود دارد، مانند تفاوت طلافروشی با سبزیفروشی که امکانات بیشتری برای محافظت دارد.
ایزدی بیان کرد: ایران، کشوری ویژه در جهان است و نوع حکومت آن یعنی جمهوری اسلامی در کنار حضور ولی فقیه، آن را بسیار ویژه کرده است؛ رسالت ولی فقیه در قانون اساسی کاملا مشخص است و مباحث و سیاستهای کلان کشور را بعد از اسلامیت و جمهوریت مدیریت میکند.
ولایتفقیه، پشتوانهای برای دولت و مردم
وی عنوان کرد:در کشوری چون آمریکا، رئیس جمهور آخرین رتبه است و هر تصمیمی بگیرد مانع دیگری وجود ندارد و در 4 سال، کارهایی را که دوست دارد انجام میدهد و مخالفینش نمیتوانند او را اخراج کنند؛ اما در ایران، ولایت فقیه به نوعی پشتوانهای برای دولت و مردم به شمار میرود و میتواند بحرانها را مدیریت کند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: ما کشوری هستیم که به دلیل امکاناتش، تهدید نظامی میشود و در معرض انواع بمباران تبلیغاتی قرار دارد و اسرائیل از طریق شبکههایی با هزینه کلان به تولید محتوا علیه ما میپردازد و بیشتر به دنبال نخبگان و مسئولان ایرانی هستند و از طرفی در حوزه اقتصادی و سیاسی کشور تحت فشار هستیم.
وی ادامه داد:کشور باید به گونهای رشد کند که در برابر این تهدیدات ایستادگی کرده و متوقف نشود، به خصوص ما نیازمند رشد در حوزه های اقتصادی و نظامی هستیم.
ایزدی خاطرنشان کرد:در رویارویی با چالشهای مختلف، نقش مدیریتی ولایت فقیه روشن و برجسته میشود، چون براساس قانون اساسی، سیاستهای کلان توسط ولی فقیه نظارت میشود و ذیل مجوز ایشان باید کارها پیش رود.
وی گفت: هر چند ایران با دشمنیهای زیادی مواجه است؛ اما همین دشمنیها باعث شده بسیاری از مردم جهان با ایران و اسلامیت آن آشنا شوند و از این رو، ایران یکی از کشورهای محبوب در میان مردم جهان است.
این کارشناس سیاسی افزود: در جریان حملات گسترده به غزه، ایران همواره پای کار بود و در مقابل نسلکشی ایستاد و هر بار نتانیاهو با دشمنی از ایران نام برد، طرفداران فلسطینیان بیشتر با ایران و فرهنگ دینی و شیعی آن آشنا شدند.
وی بیان کرد: هر چند تبلیغاتی علیه ایران صورت میگیرد؛ اما به نفع ایران تمام میشود و مردم جهان، ایران را حامی مردم مظلوم میدانند. در ماههای اخیر، گرایش به اسلام و حمایت از فلسطین در بین آمریکاییها رو به افزایش است و این فرصت مهمی است تا صدای خود را به گوش مردم جهان برسانیم.
دشمن از ولایت فقیه و حمایت مردم از ولایت فقیه میهراسد
استاد دانشگاه تهران عنوان کرد: در ساختار حکومتی ایران، ولایت فقیه در رأس است و با درایت به حفظ کشور کمک میکند؛ اما اگر ساختار حکومتی در حد رئیس جمهور باقی میماند، نمیتوانستیم در برابر چالشهای جهانی به خوبی در برابر دشمن ایستادگی کنیم.
وی تصریح کرد: اگر ایران فقط جمهوری بود و ولی فقیه نداشتیم و فقط رئیس جمهور با رأی اکثریت انتخاب میشد، به تنهایی نمیتوانست در برابر طمع و دشمنیها ایستادگی کند؛ اما وقتی بالای سر خودش ولایت فقیه را میبیند توانمندی خوبی در جهت مقابله با زیادهخواهی دشمن پیدا میکند، به خصوص اینکه دشمن نیز از ولایت فقیه و حمایت مردم از ولایت فقیه میهراسد.
ایزدی اظهار داشت: همان طور که قذافی صنعت هستهای خود را تحویل داد و سپس لیبی تجزیه و درگیر جنگ شد، باید بدانیم که این سیستم ولایتفقیه بوده که ایران را به لیبی تبدیل نکرده است.
وی گفت: اعضای مجلس خبرگان، با رأی مردم انتخاب میشوند؛ اما باید شرایط خاصی داشته باشند تا بتوانند به رسالت خود عمل کنند، این ویژگیها از جایگاه ولایت فقیه صیانت میکند.
استاد دانشگاه تهران بیان کرد: ولی فقیه به معنای دیکتاتوری نیست، در کشورهایی که دیکتاتوری دارند، زودتر تصمیمات مهم را میگیرند و در کشور ما که با تکیه بر آرای مردم است، روند تصمیمات اگر چه کند میشود؛ اما این روند در درازمدت ایران را در برابر همه خطرات و تهدیدات حفظ میکند.
دشمن میخواهد ماهیت جمهوری اسلامی و جایگاه ولایت فقیه تغییر کند
وی اظهار داشت: ایران در زمینه منطقهای دارای سیاستهایی در جهت حمایت از جریان مقاومت است، رهبری فرمودند حزبالله باید حفظ شود، چرا که این حفظ شدن باعث میشود هزینه حمله اسرائیل و آمریکا به ایران بالا برود؛ از این رو به بمباران تبلیغاتی علیه حزبالله میپردازند تا پشتوانه منطقهای از ایران را از بین ببرند.
وی تأکید کرد: امروز جوانان حزب الله عاشق رهبری و مردم ایران هستند و اگر صرفا به خاطر پول بود که عرض ارادت داشتند، کسب پول از کشورهای ثروتمند عربی که سادهتر بود، در حالی که این جوانان علاقهمند به ولایت فقیه هستند.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: نبوغ امام(ره) در طراحی ولایتفقیه و از طرفی ساختار ولیفقیه در کنار جمهوریت اسلامی، کشور را در برابر دشمنیها در منطقه و جهان بیمه کرده است؛ فراموش نکنیم دشمن میخواهد ماهیت جمهوری اسلامی و جایگاه ولایت فقیه تغییر کند.
انتهای پیام/
source