#image_title

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری طرح ملی «زندگی با آیه‌ها» عصر امروز، چهارشنبه 24 اردیبهشت، در ساختمان شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد.

حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در این نشست به بررسی دستاوردهای دبیرخانه طرح زندگی با آیه‌ها در سال دوم نهضت پرداخت.

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به عملیات قرآنی ماه رمضان سال جاری، بر هم‌افزایی و همکاری فوق‌العاده میان دستگاه‌های مختلف حاکمیتی و مردمی تأکید کرد و گفت: همه نهادها دست به دست هم دادند و بدون اینکه نام و نشانی از یک مجموعه خاص باشد، یک حرکت فراگیر و نهضت قرآنی گسترده در سطح کشور انجام شد.

حسینی همچنین به نقش برجسته برخی از مجموعه‌ها در این نهضت اشاره کرد و افزود: چند مجموعه به نمایندگی بیش از سی دستگاه و مجموعه‌ای که مشارکت جدی داشتند، در این نشست حضور دارند و به ارائه گزارش عملکرد خود در خصوص طرح زندگی با آیه‌ها پرداختند.

 در این راستا، مدیر شبکه قرآن سیما به نمایندگی از سازمان صدا و سیما، معاون کمیته امداد امام خمینی (ره) به نمایندگی از این مجموعه مشارکت‌کننده و همچنین مدیر کل قرآن و نماز وزارت آموزش و پرورش نیز در این نشست حضور داشتند.

برگزاری بیش از 2.5 میلیون جلسه قرآنی در کشور

در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام علی تقی‌زاده، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، با تشریح اهداف، دستاوردها و ابعاد مختلف طرح ملی «زندگی با آیه‌ها»، این نهضت قرآنی را تلاشی گسترده و همدلانه با مشارکت تمام ظرفیت‌های حاکمیتی و مردمی برای گسترش فهم، حفظ و به‌کارگیری آیات کاربردی قرآن در زندگی روزمره مردم دانست.

او تصریح کرد: هدف نهضت ملی زندگی با آیه‌ها این است که با همدلی، همفکری و همکاری همه ظرفیت‌های موجود، آیه‌های مرتبط با موضوعات کاربردی در زندگی، تبیین شود تا مردم آن‌ها را بفهمند، حفظ کنند و در زندگی خود به کار گیرند.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در ادامه با اشاره به دستاوردهای چشمگیر این طرح ملی، اظهار داشت: بیش از 11 میلیون نفر در مسیر فهم و حفظ آیات قرآن قرار گرفتند و تاکنون برای بیش از 4 میلیون و 150 هزار نفر، امکان دریافت گواهی حفظ و فهم 30 آیه فراهم شده است.

او خاطرنشان کرد: طی طرحی که در ماه رمضان برگزار شد، حدود 2.5 میلیون جلسه قرآنی در قالب 170 هزار محفل روزانه و هفتگی در مساجد، منازل، هیئات، مدارس، اماکن عمومی و ادارات تشکیل شده که 39 درصد در مساجد، 34 درصد در خانه‌ها، 10 درصد در هیئات، 10 درصد در مدارس، 5 درصد در اماکن عمومی و 2 درصد نیز در ادارات بوده است. از میان این محافل، 120 هزار محفل به صورت مستمر فعالیت داشته‌اند.

تقی‌زاده با اشاره به مشارکت بیش از 110 هزار «سفیر آیه‌ها» در اجرای این جلسات و محافل قرآنی خاطرنشان کرد: توانمندسازی این سفیران در سه محور صورت گرفته است؛ نخست، برگزاری دوره‌های مهارت‌افزایی برای آموزش روش‌ها و مدل‌های برگزاری محافل. دوم، تولید و ارائه محتوای متنوع صوتی، تصویری، ویدئویی و مکتوب از طریق سایت محصولات زندگی با آیه‌ها. و سوم، طراحی و عرضه دستیار هوشمند تولید محتوا برای شخصی‌سازی محتوای مورد نیاز این سفیران.

او با بیان اینکه بیش از 30 نهاد و هزاران مجموعه مردمی در این حرکت مشارکت داشته‌اند، ادامه داد: تاکنون بیش از 10 عنوان کتاب و بیش از 1000 محصول رسانه‌ای و گرافیکی در قالب این نهضت تولید شده است. همچنین زیرساخت‌های فناورانه نوینی همچون اپلیکیشن «زندگی با آیه‌ها»، دستیار هوشمند تولید محتوا و بازی آیلیگ نیز طراحی و در دسترس عموم قرار گرفته است.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم همچنین از برگزاری مسابقات متعدد زنده، تلویزیونی، لحظه‌ای، گروهی و اینترنتی ذیل این طرح خبر داد و افزود: میزان مشارکت در میان بیش از 11 میلیون مخاطب قابل توجه بوده و 4 میلیون و 65 هزار نفر مشارکت فعال با نرخ بالای 60 درصد داشتند.

او هدف راهبردی این نهضت را «تسهیل زندگی مردم بر اساس آموزه‌های قرآن» عنوان کرد و گفت: برای تحقق این هدف، پیام آیات قرآن باید به‌طور کامل به مخاطب منتقل شده، با زندگی روزمره او تطبیق یابد و زمینه عمل به آن آیات فراهم شود.

تقی‌زاده درباره محور محتوایی طرح در سال جاری نیز بیان داشت: آیات سبک زندگی در روابط اجتماعی ملت مقاومت با عنوان «امت پیروز» به عنوان محور اصلی انتخاب شده‌اند.

رئیس سازمان دارالقرآن همچنین مدل تحقیقاتی این طرح را بهره‌گیری از ظرفیت فعالان میدانی و حلقه‌های میانی موجود و بالقوه دانست و درباره هدف عملیاتی ویژه ماه رمضان امسال گفت: هدف ما در رمضان امسال این بود که مخاطبان طرح “زندگی با آیه‌ها” به مجریان و سفیران این طرح تبدیل شوند. این مهم با رشد قابل‌توجه در آمار محافل و حضور گسترده سفیران تا حدود زیادی محقق شد.

تقی‌زاده در پایان تأکید کرد: نهضت ملی زندگی با آیه‌ها، تلاشی برای بازگرداندن قرآن به متن زندگی مردم و استفاده روزافزون از ظرفیت‌های فناورانه، مردمی و سازمانی برای تحقق این هدف متعالی است.

انتهای پیام/

source

توسط basahang.ir