#image_title

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری همایش ملی شصت و سومین سال جایزه البرز (جایزه البرز 1404 نخبگانی) با هدف تکریم اهالی علم و تجلیل از دانشمندان، مخترعان، فناوران، دانشجویان و حوزویان برتر سراسر کشور، امروز چهارشنبه دهم اردیبهشت ماه، در محل بنیاد فرهنگی البرز برگزار ‌شد.

حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز، در این نشست خبری طی سخنانی به تشریح برنامه‌های همایش شصت و سوم پرداخت و گفت: وقف ماندگار مرحوم البرز در جهت اعتلای فرهنگ و علم کشور بوده و همایش در نتیجه این نیت خیر واقفانه است.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در خصوص دستاوردها و فعالیت‌های این بنیاد از زمان تأسیس آن در سال 1342، به شرح اقدامات این نهاد در راستای تحقق اهداف نیکوکارانه و علمی خود پرداخت و گفت: بنیاد فرهنگی البرز به عنوان ثمره بزرگمردی به نام حسینعلی البرز که تمام اموال خود را وقف اعتلای علمی کشور کرد، از زمان تأسیس خود در سال 1342 شمسی تاکنون همواره به توسعه علمی کشور و حمایت از نخبگان علمی پرداخته است.

ارشدی در ادامه افزود: در طول 63 سال فعالیت بنیاد، بیش از سه هزار دانشجو وام تحصیلی دریافت کرده‌اند و بیش از 4650 جایزه حسن تحصیل به دانشجویان اهدا شده است. این آمار در دهه‌های اخیر با رشد تصاعدی مواجه بوده و بنیاد البرز توانسته است 23 همایش ملی و استانی را برگزار کرده و 1722 دانشجو، طلبه، دانش‌آموز و مخترع را مورد حمایت قرار دهد.

برگزاری همایش‌های ملی برای تکریم نخبگان علمی

او به برنامه‌های بنیاد در راستای تکریم مقام عالمان و نخبگان علمی اشاره کرد و گفت: در سال‌های اخیر، جایزه البرز با هدف تقدیر از دانشمندان و نخبگان علمی در دو مراسم ملی برگزار می‌شود. همایش ملی نخبگانی در نیمه اردیبهشت هر سال و همایش دانش‌آموزی در نیمه آبان ماه برگزار می‌شود. این اقدامات در راستای اجرای نیت امینانه واقف و حفظ امانت وقف صورت می‌گیرد.

ارشدی ادامه داد: در دوره شصت و سوم جایزه البرز که در بخش‌های علمی، پژوهشی، فناوری و حوزوی برگزار می‌شود، فرآیند انتخاب برگزیدگان با دقت کامل توسط هیئت علمی داوری تخصصی صورت گرفته است تا شایسته‌ترین افراد، که دارای تأثیرگذاری در گسترش مرزهای دانش هستند، این جایزه را دریافت کنند.

آمار ثبت‌نام و رشد قابل توجه در سال 1403

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز به آمار فراخوان و ثبت‌نام در جایزه البرز در سال 1403 اشاره کرد و افزود: فراخوان این دوره در 20 آذرماه 1403 اعلام شد و در مدت یک ماه، 6134 نفر برای شرکت در این جایزه ثبت‌نام کردند که نسبت به سال گذشته با رشد سه برابری همراه بوده است. این آمار شامل 2269 دانشجوی غیرپزشکی، 464 دانشجوی پزشکی، 1773 طلبه و حوزوی، 519 فناور و عضو شرکت‌های دانش‌بنیان، و 1111 دانشمند جوان (زیر 40 سال) است.

او همچنین اظهار داشت: در بخش طلاب و حوزویان، رشد 490 نفری بیشترین افزایش را در میان گروه‌های مختلف به خود اختصاص داده است. همچنین، دانشمندان جوان و فناوران نیز رشد قابل توجهی داشته‌اند، به طوری که در این دوره شاهد رشد پنج برابری در بخش دانشمندان جوان و پنج برابر رشد در بخش فناوران بودیم.

پیش‌بینی تعداد برگزیدگان و جوایز اعطایی

ارشدی در خصوص تعداد برگزیدگان در دوره شصت و سوم جایزه البرز گفت: در این دوره، 63 برگزیده به تعداد سال‌های عمر جایزه انتخاب خواهند شد و مراسم تجلیل از آن‌ها در 15 اردیبهشت‌ماه 1404 برگزار خواهد شد. پیش‌بینی ما این است که از میان 1494 نفر، چهار دانشمند در چهار شاخه پزشکی، علوم انسانی، پایه و مهندسی تقدیر شوند. همچنین در بخش دانشمندان جوان، به دلیل رشد قابل توجه ثبت‌نام‌ها، دو نفر از برگزیدگان تقدیر خواهند شد.

او تصریح کرد: در بخش مخترعان و فناوران، از میان 519 ثبت‌نامی، 44 نفر به مرحله نهایی راه یافتند و در نهایت 10 طرح فناورانه برتر انتخاب خواهند شد. همچنین در بخش حوزویان، از 7 سهمیه پیش‌بینی شده، شش سهمیه تکمیل شد.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در خصوص میزان جوایز این دوره بیان کرد: میزان جوایز در بخش دانشمندان به مبلغ 6 میلیارد ریال پیش‌بینی شده بود، اما مبلغ 7 میلیارد تومان به برگزیدگان این بخش اعطا می‌شود. در بخش پژوهشگر و دانشمند جوان هر نفر 400 میلیون تومان، در بخش فناوران هر نفر 160 میلیون تومان، و در بخش دانشگاهیان و خوزستان هر نفر 110 میلیون تومان به برگزیدگان تعلق خواهد گرفت که مجموعاً بالغ بر 10 میلیارد تومان می‌شود. تمامی این جوایز از محل درآمدهای بنیاد البرز تأمین می‌شود.

حمایت‌های بنیاد و چشم‌اندازهای آینده

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز با اشاره به مأموریت‌های بنیاد فرهنگی البرز اظهار داشت: بنیاد فرهنگی البرز خود را موظف می‌داند تا طبق وقف‌نامه و اساسنامه خود عمل کند و از هیچ گونه تخطی از نیت واقف خودداری نماید. شناسایی نخبگان علمی و اعطای جوایز از وظایف ما است، اما بنیاد در تلاش است تا زنجیره ارزش را تکمیل کند و در این راستا با نهادهای مختلف برای جذب حمایت‌های بیشتر از نخبگان رایزنی می‌کند.

ارشدی همچنین به برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای فناوران و معرفی طرح‌های دانش‌بنیان به صندوق‌های مختلف اشاره کرد و گفت: ما در تلاش هستیم تا فرآیند ثبت حقوقی شرکت‌های دانش‌بنیان و تجاری‌سازی ایده‌ها را تسهیل کنیم و به نخبگان کمک کنیم تا طرح‌های خود را در بازار به موفقیت برسانند.

او با تأکید بر رشد کیفیت در کنار کمیت در دوره‌های مختلف جایزه البرز گفت: در این دوره، علاوه بر رشد سه برابری در تعداد ثبت‌نامی‌ها، شاهد افزایش کیفیت بوده‌ایم. امتیاز آخرین برگزیده در بخش دانشجویی معادل امتیاز نفر بیستم سال گذشته بوده است، که نشان‌دهنده ارتقای کیفیت در کنار افزایش کمیت است.

ارشدی با اشاره به اهمیت ترویج وقف علمی و نقش رسانه‌ها در این امر گفت: ما در بنیاد فرهنگی البرز به ترویج وقف علمی و حمایت از نخبگان علمی به عنوان یکی از اهداف اصلی خود ادامه می‌دهیم. در این راستا، امیدواریم که بازتاب‌های رسانه‌ای صحیح و گسترده‌ای از این وقف حسنه و دستاوردهای آن صورت گیرد تا در سطح جامعه، اهمیت وقف علمی بیشتر تبیین شود.

او همچنین به آغاز فراخوان برای جایزه البرز در سال 1404 اشاره کرد و گفت: در این دوره، بنیاد برای اولین بار فراخوان بین‌المللی خود را از طریق وزارت امور خارجه اعلام کرده است و در این دوره، از قاره‌های مختلف شرکت‌کنندگان داریم. امسال، یکی از برگزیدگان در مقطع دکتری از دانشگاهی در آمریکا معرفی و تقدیر خواهد شد.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز  گفت: تمامی ایرانیان، فارغ از محل زندگی، می‌توانند کاندیدای دریافت جایزه البرز شوند و این بنیاد همچنان به تحقق اهداف واقف حسینعلی البرز در راستای اعتلای علمی کشور و حمایت از نخبگان علمی ادامه خواهد داد.

تأکید بر جایگاه تاریخی واقف

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز همچنین به لزوم درج زندگینامه مرحوم حسینعلی البرز در کتب درسی اشاره کرد و افزود: تفاهماتی برای درج زندگینامه ایشان در کتب درسی صورت گرفته است، اما به دلایلی این پروژه به تعویق افتاده است. به نظر می‌رسد که رسانه‌ها باید در این زمینه مطالبه‌گر باشند و این حرکت را پیگیری کنند. همچنین ساخت سریال یا فیلمی درباره شخصیت این بزرگمرد که تمام اموال و حتی جسد خود را وقف رشد علمی کشور کرد، یک ضرورت است تا نسل‌های آینده از آموزه‌های ایشان بهره‌مند شوند.

ارشدی در پایان خاطرنشان کرد: ما در بنیاد فرهنگی البرز خود را موظف می‌دانیم که از وقف‌نامه مرحوم حسینعلی البرز تخطی نکنیم و انگیزه بخش علاقمندان به وقف علمی باشیم.

انتهای پیام/

source

توسط basahang.ir