به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سی و ششمین دوره نمایشگاه بینالماللی کتاب تهران 22 روز دیگر در مصلی امام خمینی آغاز به کار میکند، هنوز جزئیاتی از تعداد ناشران ثبت نامی در این دوره نمایشگاه اعلام نشده و تا پایان فروردین ماه نیز برای ثبت نام مهت باقی است. با این حال پیگیریهای خبرنگار تسنیم نشان میدهد که بسیاری از ناشران غایب سالهای گذشته نمایشگاه کتاب تهران قرار است در بخش حضوری این دوره نمایشگاه نیز حاضر شده و پذیرای مخاطبان خود در نمایشگاه باشند.
انتشارات ثالث، چشمه، نیلوفر، مروارید، کتاب پارسه، برج، اطراف و… از جمله ناشرانی هستند که سال گذشته به دلایل اقتصادی و مشکلات صنفی در نمایشگاه حضور فیزیکی نداشته و تنها به حضور مجازی اکتفا کرده بودند.اما در این دوره قرار است هم در بخش فیزیکی و هم در بخش مجازی حاضر شوند.
با این حال، برخی از ناشران دیگر از جمله قطره، مرکز، نی و نیستان همچنان در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران نه به صورت فیزیکی و نه به صورت مجازی حضور ندارند.
نشر مرکز به سنت سالهای گذشته هم در بخش مجازی و هم در بخش فیزیکی حضور ندارد، این انتشارات در سالهای گذشته دلیل عدم حضور خود را حمایت از کتابفروشیها به ویژه در شهرستانها عنوان کرده است.
انتشارات قطره نیز از سال 97 به منظور حمایت از کتابفروشیهای محلی در نمایشگاه کتاب تهران شرکت نمیکند.
انتشارات نیستان نیز که چند سالی است در بخش فیزیکی حضور ندارد، در این دوره به دلیل مشکلات زیرساختی در بخش مجازی نیز احتمالا حضور نخواهد یافت.
ماجرای حمایت ناشران از کتابفروشیها با حضور نیافتن در نمایشگاه کتاب تهران تنها به امسال اختصاص ندارد؛ بلکه بهطور مشخص از سال 97 شکل گرفت و به وجه فروشگاهی بودن نمایشگاه کتاب مرتبط است. بهباور این منتقدان؛ نمایشگاه کتاب تهران بهعنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور تبدیل به فروشگاهی بزرگ برای ناشران و مخاطبانشان شده است و رفتهرفته کارکردهای نمایشگاهی خود را در طول این سالها از دست داده است، در این میان کتابفروشان هرچه از پایتخت دورتر، ضرر و زیانهای بیشتری را متحمل شدهاند که آنها را تا مرز تعطیلی و تغییر کاربری برده است.
حذف کتابفروشان از این دوره نمایشگاه کتاب تهران نیز انتقادات این صنف را برانگیخته است، با این حال وزارت ارشاد وعده داده است که حمایتهای متفاوتی از کتابفروشیها در ماههای پیش رو داشته باشد.
انتهای پیام/
source