به گزارش خبرگزاری مهر، آیین اختتامیه نخستین جشنواره گروه‌نوازی موسیقی استان تهران عصر روز چهارشنبه ۲۵ مهر با حضور جمعی از مسئولان، داوران جشنواره و هنرمندان و معرفی برگزیدگان این رویداد در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

کارکردن در حوزه موسیقی برای ما حرام نیست!

علی فروزانفر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران ضمن عرض خیرمقدم به مهمانان و قدردانی از برگزارکنندگان این جشنواره گفت: افتخار ما در اداره‌کل ارشاد استان تهران و در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که در حوزه موسیقی کار می‌کنیم. برخی ممکن است بر مبنای استفاده غلط از بعضی از رگه‌های شاید اشتباه و کمتر توجه شده در حوزه فقه، کار کردن برای حوزه موسیقی را اشتباه، مکروه یا حرام بدانند، ولی ما در مجموعه اداره کل ارشاد استان تهران و در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با این نوع نگاه همراه نیستیم و موافق چنین موضوعی نبوده و نخواهیم بود.

فروزانفر اظهار کرد: ما تابع ولی فقیهی هستیم که برای نخستین بار در فقه شیعه، کار کردن در حوزه موسیقی را در بعضی موارد مستحب و در بعضی از موارد واجب دانستند اما به واسطه اینکه شاید شرایط نشر و ارایه بعضی از این آرا در جامعه و در بعضی از بخش‌ها مهیا نشده خیلی از این موارد مسکوت مانده و کمتر فرصت شده که درباره آنها سخن گفته شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران بیان کرد: آموزش موسیقی در هنرستان‌ها، مجوز برگزاری کنسرت‌های مختلف، مجوز تاسیس آموزشگاه‌های موسیقی و یک نمونه‌ بارز دیگر همین برگزاری جشنواره موسیقی گروه‌نوازی استان تهران، همه نشانه و نقطه امید هستند.

وی با بیان آن که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران به دنبال این است که جشنواره گروه‌نوازی مانند جشنواره‌های ثابت به صورت سالانه و مرتب برگزار شود، گفت: پیشنهاد ما به مدیرعامل انجمن موسیقی استان تهران این است که از همین امروز که نخستین دوره جشنواره به پایان رسیده، فراخوان دوره بعدی جشنواره، اعضای شورای سیاستگذاری و دبیر هنری و همچنین مسیر شکل‌گیری جشنواره برای سال آینده را آغاز کنند.

فروزانفر با اشاره به اینکه این جشنواره بهانه‌ای برای گردهمایی هنرمندان بوده است، عنوان کرد: در این جشنواره، اعضای هیئت داوری هم‌چون سایر جشنواره‌ها به ناچار باید نفرات اول تا سوم را انتخاب می‌کردند. اما انتخاب نفرات برگزیده به این معنا نیست کسی که حائز رتبه برتر نشده، از نظر هنری و شأن کاری که انجام داده است، دارای نقص بوده است. براساس گزارش‌ها، داوران این دوره از جشنواره نهایت دقت و بی‌طرفی را در داوری‌ها انجام داده‌اند.

گزارش آقای دبیر و یک پیشنهاد به دبیرخانه جشنواره موسیقی فجر

در ادامه این مراسم عباس صیادی، مدیرعامل انجمن موسیقی استان تهران گفت: انجمن موسیقی استان تهران فعالیت خود را اسفندماه سال ۱۴۰۲ به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و انجمن موسیقی ایران با انتخاب هیئت مدیره آغاز کرد و در ادامه این روند، با همراهی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و روسای اداره‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان‌های استان، دفاتر انجمن موسیقی با صدور ابلاغ رابطین انجمن موسیقی در شهرستان‌ها، فعالیت خود را آغاز کردند و سعی بر این شد تا مسئولان انجمن‌های موسیقی شهرستان‌ها از میان هنرمندان شاخص موسیقی همان شهرستان انتخاب شوند.

مدیرعامل انجمن موسیقی تهران عنوان کرد: در اردیبهشت ماه سال جاری با مساعدت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، بودجه مناسب و قابل اعتنایی به انجمن موسیقی استان اختصاص داده شد و با تشکیل شورای سیاست‌گذاری موسیقی استان، نخستین جشنواره موسیقی در بخش گروه نوازی و پیانو برنامه‌ریزی شد.

وی افزود: با انتخاب آقای مهدی خرمی نژاد به‌عنوان دبیر جشنواره و آقای علی تقی پور به‌عنوان مشاور هنری جشنواره، این رویداد فعالیت خود را آغاز کرد و سپس از هنرمندان و گروه‌ها برای حضور در این جشنواره دعوت به‌عمل آمد که در نهایت، ۶۲۳ نفر در جشنواره گروه‌نوازی استان تهران شرکت کردند.

صیادی استقبال از نخستین جشنواره موسیقی استان تهران را کم نظیر خواند و گفت: از این تعداد، ۵۳۷ نفر در قالب ۱۳۷ گروه شرکت داشتند که از این تعداد ۱۶ گروه در بخش موسیقی ایرانی و ۹ گروه در بخش موسیقی جهانی به مرحله نهایی راه یافتند. دربخش پیانو هم ۸۶ نفر شرکت کردند که ۲۲ نفر از آنها به مرحله نهایی راه یافتند. همچنین با توجه به حساسیت در داوری‌ها، شورای سیاست‌گذاری جشنواره، بهترین و برجسته‌ترین اساتید حوزه موسیقی که در جشنواره‌های فجر و جوان داوری داشتند و برای فعالان موسیقی شناخته شده هستند، به عنوان داور انتخاب کردند.

مدیرعامل انجمن موسیقی استان تهران بیان کرد: امسال سعی کردیم بیشتر بودجه‌ای که اختصاص داده شد را به تشویق گروه‌های منتخب اختصاص دهیم که حدود ۲ میلیارد ریال از یک سوم مبلغ جشنواره، به جوایز اختصاص داده شد.

صیادی در پایان تصریح کرد: امیدواریم برای سال‌ بعد از هنرمندان شهرستان‌های استان تهران بیشتر بهره‌مند شویم و برنامه‌های خوبی در سطح استان برگزار کنیم. امیدواریم همان طور که منتخبان جشنواره تئاتر استان تهران به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر راه پیدا می‌کنند، گروه‌های منتخب و برگزیده جشنواره موسیقی گروه‌نوازی این استان نیز به جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر راه پیدا کنند و یک حرکت خوب، سازنده و مشوقی برای افرادی باشد که در حوزه موسیقی فعالیت می‌کنند.

برگزیدگان جشنواره گروه‌نوازی استان تهران معرفی شدند/ طرح چند نکته

قدردانی ستاد جشنواره از هنرستانی ها

در بخشی دیگر از این برنامه، گروه آنسامبل پینار به سرپرستی روشا رضایی و گروه سرمست به سرپرستی یونس علم چند قطعه ای نواختند.

سپس نوبت به تقدیر از آموزشگاه‌های موسیقی شهرستان‌های استان تهران رسید که در این جشنواره حضور داشتند.

در این بخش از اشکان پویانیا، مدیرمسئول آموزشگاه موسیقی اشکان از پرند، سعیدعلی اسماعیلی مدیرمسئول آموزشگاه موسیقی قاصدک از ورامین، ساسان فولادپنجه سرپرست گروه پژواک از شهریار و پدرام دانشفر، مدیر مسئول آموزشگاه موسیقی همایون از رباط کریم تقدیر صورت گرفت.

قدردانی از علیرضا ایلچی مدیر هنرستان موسیقی پسران و پریسا زهتابیان مدیر هنرستان موسیقی دختران که در روند برگزاری جشنواره همکاری کرده بودند از دیگر بخش‌های این مراسم بود.

معرفی برگزیدگان دوره اول گروه نوازی استان تهران

بخش بعدی مراسم به معرفی برگزیدگان نخستین دوره جشنواره گروه نوازی استان تهران اختصاص داشت که در این بخش زمان خیری ابتدا بیانیه هیات داوران را قرائت کرد و پس از آن نیز برگزیدگان بخش نوازندگی پیانو با داوری رافائل میناسکانیان، گاگیک بابایان، فریماه قوام صدری، ربکا آشوقیان و سینا سپهربند به ترتیب زیر معرفی شدند.

– بخش دونوازی پیانو:

کیانمهر کشاورز و سینا کلوت به‌صورت مشترک رتبه اول را کسب کردند

این بخش برگزیده‌ای برای رتبه‌های دوم و سوم نداشت.

-تک‌نوازی پیانو:

رتبه اول: لوسیا مرادیان

رتبه دوم: محمدجواد بهرامی

رتبه سوم: آلین تاشچیان

– بخش موسیقی جهانی:

پس از این بخش نوبت به معرفی برگزیدگان بخش موسیقی جهانی رسید که در این بخش هیئت داورات متشکل از غلامحسن مجلسی، فریماه قوام صدری و مرجان قنبری مهر گروه های زیررا به عنوان گروه های برگزیده معرفی کردند.

رتبه اول: گروه «وانا» به سرپرستی ماهد میراشرفی – (اعضای گروه؛ سارا قاسمی و عرفان فیجان)

رتبه دوم: به‌صورت مشترک؛ گروه زهی هنرستان موسیقی دختران به سرپرستی سارا یعقوبی – (اعضای گروه؛ کژال خوارزمی و موژان پورحسن) و گروه آنسامبل «پینار» به سرپرستی روشا رضایی – (اعضای گروه؛ پانیذ غفوری، انوشه رمضان زاده، یکتا برجاسی، بهار مسیب نژاد، نسیم حسینی، آیدا بخشنده یار)

رتبه سوم: گروه کوارتت «برین» به سرپرستی ژینا غلامی (اعضای گروه؛ دایانا ولی زاده، هستی شه جویی، آوا نورمحمدی)

-بخش موسیقی ایرانی

در بخش پایانی مراسم هم نوبت به اهدای جوایز برگزیدگان بخش موسیقی ایرانی رسید که بر این اساس هیئت داوران متشکل از مینا افتاده، سلمان سالک و زمان خیری آثار زیر به عنوان برگزیده معرفی کردند.

رتبه اول: گروه «سرمست» به سرپرستی یونس علی – (اعضای گروه؛ حدیث کرمی، پارسا پزشک پور، محمد یخچالی، بهادر مطمئنیان، محمد حسن زاده و محمدرضا جودکی)

رتبه دوم: گروه «طرفه» به سرپرستی سهراب بحیرایی – (اعضای گروه؛ سپیده شایان راد، کامیار روشنکار، محمدجواد صلاحی نژاد و محمدرضا حسن خانی)

رتبه سوم مشترک: گروه «بیداد» به سرپرستی امیرعلی نام آور- (اعضای گروه؛ باربد مویدی ایمن، آئین موسوی، سعید مقدسی، علی محرابی، هامون درنشان، سهیل قدیر و هیراد قدیری) و گروه «رهاد» به سرپرستی یونس اشراقی (اعضای گروه؛ شیدا معینی، عسل شاکری، محمد نصری، علی مغزی و کیوان عمران)

نخستین جشنواره موسیقی گروه‌نوازی استان تهران با هدف ایجاد فضایی رقابتی و تشویق هنرمندان موسیقی به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری انجمن موسیقی این استان برگزار شد.

source

توسط basahang.ir