به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حتما شما هم بارها شاهد بوده‌اید که برای توصیف یک رویداد هنری از واژه‌ی «فاخر» استفاده شده است. این توصیفی است که معمولا مدیران و مسئولان و گاهی هم مردم عادی برای توصیف یک رویداد به کار می‌برند که در بیشتر موارد هم آن رویداد ویژگی‌های فاخر بودن را ندارد. اما به راستی باید گفت که «چهارپایه عشق» به حق اثری فاخر است.

این اجرا در ماه صفر به صحنه می‌رود و رویدادی مذهبی و مناسبتی است. اما نه از آن رویدادها که محتوای عمیقی ندارند و صرفا برای پُر کردنِ بخشی از بیلان کاری باشند. «چهارپایه عشق» اثری هنری در بستری مذهبی است.

مصطفی راغب ,

کنسرت آیینی «چهارپایه عشق» با آوازهای مصطفی راغب و اجرای حامد حسین زادگان پس از پنج شب اجرا در تالار وحدت به کار خود پایان داد.

«چهارپایه عشق» با حال و هوای ماه‌های محرم و صفر و الهام از سنت اصیل چهارپایه‌خوانی، نوحه‌های تأثیرگذار را با اجرای مصطفی راغب، خواننده مطرح کشور به اجرا درآورد. حامد حسین‌زادگان در مطلع «چهارپایه عشق» می‌گوید: “اینجا لحظه بازخوانی حدیث شهامت‌های حیدری است. اینجا بازخوانی رسم‌های عزای حسینی است.”

این کنسرت آیینی از تاریخ 16 تا 20 مرداد 1403 در تالار وحدت و از ساعت 21 و 30 دقیقه روی صحنه رفت.

کنسرت آیینی «چهارپایه عشق» به‌ صورت رایگان برگزار شد و برگزار کنندگان می‌توانستند از روی سایت بلیت خود را به صورت رایگان و فقط برای مشخص شدن جایشان در سالن تهیه کنند.

مصطفی راغب: وقف صدا به موسیقی‌های آیینی

شاید کمتر خواننده پاپی باشد که خود را وقف موسیقی‌های آیینی و مذهبی کند. مصطفی راغب یکی از معدود خوانندگانی است که صدای خود را در دو ماه عزای سالار شهیدان، وقف امام حسین (ع) کرده است.

سال گذشته در برج میلاد و امسال در تالار وحدت، این خواننده کنسرت «چهارپایه عشق» را برای دومین سال متوالی در ابتدای ماه صفر روی صحنه می‌برد تا نذری را که از ابتدای محرم با مداحی در تکایای شهر یزد شروع کرده، به پایان برساند. تالار وحدت از 16 تا 20 مرداد میزبان این خواننده و علاقه‌مندان به موسیقی آیینی است. راغب با گروه 25 نفره خود، با سازهای زهی، الکترونیکی و کوبه‌ای و همنوایی گروه کر، این کنسرت را اجرا می‌کند. طراحی صحنه زیبا و ویدیو وال‌ها از جذابیت‌های بصری این کنسرت است. در صحنه، چهارپایه‌ای به عنوان نماد مداحی‌های قدیمی قرار دارد که حال‌وهوای محرمی را به فضا می‌بخشد. قبل از هر قطعه، حامد حسین‌زادگان به خوانش شعر و روایت‌های عاشورایی می‌پردازد و سپس راغب قطعه خود را می‌خواند. یکی از قطعات به زبان ترکی در مدح حضرت عباس (ع) اجرا شد.

قطعات «گره گشا» با شعری از حسین حیدری، «عشق کوفی» با شعری از قاسم صرافان، «سرخ غروب» از کویتی‌پور درباره حضرت رقیه (س)، «کیستی» به زبان عربی اثر باسم کربلایی و «علمدار نیامد» از جمله آثار اجرایی این کنسرت بودند. مصطفی راغب در اواسط برنامه گفت: “برای دومین سال متوالی تصمیم گرفتیم کاری در شأن اباعبدالله آماده کنیم. بازخوردهای بسیار خوبی از سال گذشته تا کنون گرفتیم. از تمام عزیزانی که حمایت کردند و بانیان این نذر فرهنگی بودند تقدیر و تشکر می‌کنم.”

مصطفی راغب ,

چهارپایه‌خوانی: سنت عزاداری حسینی

چهارپایه‌خوانی یکی از سنت‌های عزاداری در ماه‌های محرم و صفر، به‌ویژه در شهر تهران است. در این سبک عزاداری، مداح بر روی چهارپایه می‌رود و با تکیه بر مهارت خود، مداحی و نوحه‌خوانی می‌کند. ویژگی‌های چهارپایه‌خوانی شامل کوتاهی روضه، سادگی و پر بار بودن اشعار و مضامین آن است.

مصطفی راغب ,

اجرای «چهارپایه‌خوانی» به سبک امروزین

نمایش اشعار قطعه‌ها و ترجمه اشعار ترکی و عربی، تصاویر مرتبط با مضامین اشعار، و همراهی مخاطبان با قطعه‌ها از نکات قابل توجه این کنسرت بود.

مصطفی راغب، پیش از شروع حرفه خوانندگی، سابقه‌ای طولانی و موفق در تلاوت قرآن داشته است. او چند سال پیش در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفته بود که شرطم برای قرارداد بستن با تهیه کننده‌ام این بوده که در ماه‌های محرم و صفر فقط برای امام حسین بخوانم.

انتهای پیام/

source

توسط basahang