به گزارش خبرگزاری تسنیم، تابلو موزیکالِ «سرگردان» اثری تازه از پروژه «تار و تاریخ» با آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد و با شعری از هوشنگ ابتهاج است. در این اثر میدیا فرج نژاد تار نواخته و اقبال ناصر آواز خوانده است.

 

.

 

میدیا فرج‌نژاد طراح و آهنگساز پروژه «تار و تاریخ» درباره آهنگ «سرگردان» نوشته است:

«پس از اینکه مارسل دیولافوا فرانسوی متوجه شد چه گنج بزرگی در شوش نهفته است به فرانسه برگشت و مدیر موزه لوور را قانع کرد تا هزینه کاوش در منطقه شوش را بپردازد!
و پس از بازگشت به ایران قراردادی با ناصرالدین شاه بسته شد که طی آن، حق کاوش باستان‌شناسی در ایران به قیمت 10 هزار تومان به فرانسوی‌ها واگذار شد!
و جالب اینکه آنها فقط می‌بایست اجسام فلزی را تحویل می‌دادند و دیگر کاوش‌ها بین ایران و فرانسه تقسیم می‌شد!
که البته آن هم نشد  فرانسوی‌ها پنجاه و پنج صندوق آثار فلزی را از ایران خارج کردند!
به همین راحتی…!
خبر پخش می‌شود؛ شاه دستور توقف صادر می‌کند؛ بنابر گفته‌های مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی و مطالعات ایران شناسی دانشگاه استراسبورگ فرانسه در نشست بررسی کاوش‌های باستان شناسی فرنگیان در دوره قاجار، و بر اساس یادداشت‌های کاوشگران فرانسوی، فرانسوی‌ها به فردی به نام میرزاتقی خان، که امیدوارم این تنها تشابه اسمی با امیرکبیر باشد، رشوه می‌دهند و به روایتی سیصد صندوق دیگر اشیا باستانی را خارج می‌کنند!
مذاکرات فرانسه با ایران ادامه پیدا می‌کند و در نهایت با پرداخت پنجاه هزار فرانک طلا به شاه ایران امتیاز بهره‌برداری از شوش به مدت 60 سال به فرانسوی‌ها سپرده می‌شود!!!
ژاک دمورگان به ایران می‌آید و به عنوان سرپرست گروه حفاری، قلعه شوش را با استفاده از آجرها، آجر نوشته و کتیبه‌ها و  سنگ‌های کاخ آپادانا و زیگورات چغازنبیل برای استراحت و امنیت فرانسوی‌ها می‌سازد!!!
شاه نادان و اجنبی منفعت طلب و تماع و میراث از دست رفته…

درد تو سرشت توست درمان ز که خواهی جست / تو دام خودی ای دل تا چون برهانندت
از بزم سیه دستان هرگز قدحی مستان / زهر است اگر آبی در کام چکانندت»

قطعه «سرگردان» را پویا پایور میکس و مسترینگ کرده و ضبط تار در استودیو 54 انجام شده است.

کارگردانی، تدوین و تصویرِ این اثر کاری از مرتضی حاج محمدی و گرافیت میلاد فاتحی است. نشر بین‌المللی این آهنگ هم برعهده موسسه فرهنگی هنری نغمه سازان دلنشین است.

پروژه «تار و تاریخ» حدود سه سال است که کار خود را با تمرکز بر ساخت قطعاتی برای بناهای تاریخی ایران آغاز کرده است. در این پروژه تا کنون حدود سیصد تن از هنرمندان سراسر کشورمان حضور داشته‌اند.

آلبوم «تار و تاریخ1» در سال 2023 توانست در مسابقه بین المللی گلوبال موزیک اواردز – سال 2023 و در بخش‌های بهترین نوازندگی و بهترین موسیقی فولک معاصر، دو مدال طلا برای کشورمان به ارمغان بیاورد.

تا کنون دو آلبوم رسمی از آثار «تار و تاریخ» به صورت جهانی منتشر شده و آلبوم تازه‌ای از این پروژه در آینده‌ای نزدیک منتشر خواهد شد.

انتهای پیام /

source

توسط basahang.ir