به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، همزمان با ایام شهادت خادم ملت، حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، مراسم شب خاطرهای با عنوان «شهدای خدمت» شب گذشته در حوزه هنری برگزار شد. در این مراسم، جمعی از هنرمندان رشتههای مختلف که از نزدیک با رئیس جمهور فقید دیدار و گفتوگو داشتهاند، به گرامیداشت یاد و خاطره وی پرداخته و گوشههایی از خاطراتشان با او را بیان کردند.
از جمله هنرمندان حاضر در این جلسه میتوان به بابک خواجه پاشا کارگردان، عبدالحمید قدیریان نقاش، فضهسادات حسینی مجری تلویزیون، حجت الاسلام سعید فخرزاده نویسنده کتاب «صبح شام»، علیرضا قزوه شاعر، و …. اشاره کرد. نجم الدین شریعتی نیز اجرای آن را برعهده داشت.
بابک خواجهپاشا کارگردان سینما گفت: به نظرم شهادت آقای رئیسی و همراهان ایشان اتفاقی شاعرانه و سینمایی است و مرا بسیار متأثر کرد. فکر میکنم که آقای رئیسی برای همیشه در اذهان مردم ماندگار شد، همانطور که شهید رجایی با آنکه تعداد روز بسیار کمی رئیس جمهور بود، در ذهن و یاد مردم ماندگار شد. این افراد به قدری عزیز هستند که خداوند شهادت را به آنها هدیه کرد.
وی ادامه داد: این روزها حال و عجیبی دارم و به این موضوع فکر میکنم که چهطور باید از آقای رئیسی و امثال او که گاهی نقدشان میکنیم، حلالیت بگیرم و مهلتی برای عذرخواهی داریم؟
خواجهپاشا در بخش دیگری از صحبتهای خود خاطرهای از شهید آل هاشم را نقل کرد و گفت: به یاد دارم شهریور 1402 با تعدادی از سینماگران به دیدار آقای آلهاشم رفتیم و او درباره کار هنری آوینی سخن گفت؛ او بیان میکرد که سینمای ایران مدیون نگرش انقلابی شهید آوینی و تاریخ سینمای ایران، لحظه شهادت وی است؛ در حقیقت، سینمای ما بعد او شکل میگیرد و او باعث رشد سینمای اخلاقی و انسانی کشورمان است.
وحید یامینپور دبیر شورای عالی جوانان دولت سیزدهم در بخش دیگری از این مراسم صحبت کرد و گفت: سادگی و صمیمت انتخاب شهید رئیسی بود. البته نه اینکه خودش ساده باشد، بلکه صمیمیت در وجودش داشت. خاطرم هست چند باری در جلسات به وی میگفتم: فلان جمله را بگویید که دفاع از دولت و خودتان است، اما ایشان لبخند میزد و میگفت: «اهل این حرفها نیستم.»
وی اضافه کرد: سیدابراهیم رئیسی صداقت داشت. از ابتدای انقلاب اسلامی مسئولیتهای بسیار مهمی داشت اما هیچ لکهای در زندگیاش وجود نداشت و حتی دشمنانش نیز نتوانستند چیزی پیدا کنند. او اهل نمایش نبود و فکر میکنم شهادت بهترین سرانجام برای وی بود.
حجتالاسلام سعید فخرزاده نویسنده کتاب «صبح شام» دیگر سخنران این مراسم بود. کتاب صبح شام شامل مجموعه خاطراتی از شهید حسین امیرعبدللهیان است و بحران سوریه در زمان حضور داعش را روایت کرده است.
فخرزاده به نگارش این کتاب و همنشینی با حسین امیرعبداللهیان در مراحل مختلف این اثر اشاره کرد و گفت: آقای امیرعبداللهیان خاطرات خود را به توصیه شهید قاسم سلیمانی طی 13 نشست در کتاب «صبح شام» بازگو کرد. سرتاسر صحبتهای او نشان میدهد که وی مطابق با شان انقلابی مردم ایران عمل کرده است. اطلاعات نشان میداد که داعش برای ناامن کردن و مبارزه با انقلاب اسلامی شکل گرفته بود و همه کشورهای دنیا قانع شده بودند که باید بروند. در حقیقت اگر چنین اتفاق رخ میداد، بستر برای قدرتگیری داعش و ورود آن به کشورهای دیگر از جمله ایران فراهم میشد.
فضهسادات حسینی مجری تلویزیون با اشاره به شهادت سیدابراهیم رئیسی گفت: داغ و شوک بزرگی است که هیچیک از ما حتی فکرش را هم نمیکردیم. انتظار ما از چنین تاریخی در ایران اسلامی برقراری رویدادهای دیگری بود و دو سال پیشِرو را جور دیگری تصور میکردیم، اما این حادثه همه تصوراتمان را بهم ریخت و حالا وارد امتحان سختی شدهایم.
وی اضافه کرد: میخواستم راهی مشهد شوم اما وقتی برای حضور در این جلسه دعوت شدم، احساس کردم رسالت دارم از رئیس جمهور شهید، مظلوم و مقتدرمان بگویم. سالهاست به واسطه تحصیل در دانشگاه امام صادق (ع) با خانواده سید ابراهیم رئیسی و علمالهدی آشنا هستم و طی 8 یا 9 سال اخیر هم این ارتباط نزدیکتر شده بود و من این روزها حس میکنم پدرم را از دست دادهام. احساس میکنم قدرنشناسی کردیم و قدر نعمت را نشناختیم، چرا که جنس آقای رئیسی از جنس سایر سیاستمداران نبود.
این گوینده تلویزیون خاطراتی از حضور در کنار رئیسجمهور فقید را تعریف کرد و گفت: او خدمات عجیبی در آستان قدس انجام داد و توجهی که به حوزه بانوان کرد بینظیر بود. از ساخت رواق حضرت زهرا (س) ویژه بانوان تا سر و سامان دادن به خدمت بانوان و باز کردن راه همسران شهدا به عنوان کفشداران حرم. در دوران حیاتش، اگر حرف میزدیم محکوم به چاپلوسی میشدیم، اما اکنون باید از کارهایی که او انجام داد، بگوییم.
او با اشاره به تواضع آیتالله رئیسی گفت: هر وقت در آستان قدس برنامه داشتیم، ایشان هم در جلسه مینشست و بعد از آن چند دقیقه صحبت و دلجویی میکرد. محبت ایشان ما را بسیار دلگرم میکرد. خاطرم هست در سالی که وی رئیس جمهور شد، مراسم روز دختر در تالار فرهنگیان برگزار شد و من خوشحال بودم که کنار او ایستادم و اجرا داشتم. هشتمین رئیس جمهور ما، در روز میلاد امام رضا علیه السلام آسمانی شد و همه افتخارش خادمالرضا بودن بود. برای من که روزانه دهها خبر از رئیس جمهور میخواندم، اعلام خبر شهید شدن ایشان به مردم سخت بود.
این مجری تلویزیون خاطرنشان کرد: ابراهیم رئیسی را برای اخلاصش، خوب بودنش، پای کار بودنش دوست داشتم و او را به دلیل تلاش خستگیناپذیرش تحسین میکنم. فراموش نکنید که در عرصه سیاست و در مناظره، حرفی جز حرف خدا نگفت، پای کار مردم بود و از همه چیزش گذشت و خدا هم او را عزیز کرد. دعا میکنیم کسی که بعد از او به عنوان رئیس جمهور انتخاب میشود، سرباز ولایت و خادم مردم باشد و بتواند راه این شهید را ادامه دهد.
عبدالحمید قدیریان در بخش دیگری از این مراسم صحبت کرد و ضمن گرامیداشت آزادسازی خرمشهر گفت: جمله امام خمینی (ره) درباره آزادسازی خرمشهر تاریخی است و شاید تا سالها بتوان برای آن استراتژی تعریف کرد. هر کدام از ما برداشتی از آیات خداوند داریم ولی فرهنگی که امام (ره) باور داشت این بود که در وقایع بزرگ، حضور خداوند متعال را پررنگ کنید.
قدیریان درباره شهید سیدابراهیم رئیسی نیز گفت: با حضور وی فهمیدم که آدمها میتوانند سیاسی باشند، اما از دید الهی سیاسی باشند. سیدابراهیم رئیسی ساده نبود بلکه زیرک بود و زیرکیاش، از جنس زیرکیهای شیعه و آلعلی (ع) بود. کسی که باور دارد همه چیز دست خدا است و نگاه توحیدی دارد. موضوع بسیار مهم در رفتار سیدابراهیم رئیسی برایم این بود که هر وقت رهبر معظم انقلاب سخنرانی داشتند، با دقت سخنان ایشان را پیگیری میکرد.
اجرای مرشد محسن میرزاعلی و سنج و دمامزنی، شعرخوانی محمدرضا طهماسبی، اجرای گروه سرود نوجوانان و نمایش تعزیه و نقالی از دیگر بخشهای شب خاطره «شهدای خدمت» بود.
انتهای پیام/
source