به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، زنگ آغاز چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران روز گذشته در پردیس سینمایی ملت زده شد تا این رویداد سینمایی به نوعی وارد دهه پنجم عمر خود شود. جشنواره‌ای که انگار عادت کرده در دو سال اخیر با اتفاقات عجیب و غریبی همزمان شود تا خبرنگاران و فیلمسازان در روز نخست جشنواره، درگوشی و به شوخی از این موضوع بگویند؛ سال گذشته این جشنواره با روزهای اوج اغتشاشات و تحریم‌ عده‌ای از فیلمسازان همراه شد و امسال نیز با درگذشت دردناک داریوش مهرجویی و البته اتفاقات مهم در صحنه بین‌المللی.

روز اول جشنواره آبستن اتفاقات زیادی بود، اما بدون شک مهم‌ترین رویداد روز اول را باید به افتتاحیه جشنواره اختصاص بدهیم. همانطور که پیش‌بینی می‌شد به احترام درگذشت داریوش مهرجویی و همسرش و شهدای مظلوم غزه، مراسم افتتاحیه از آن شور و حالی که انتظار می‌رفت، به دور بود. مهدی آذرپندار دبیر جشنواره نیز در بخشی از صحبت‌های خود به این موضوع اشاره کرد و گفت به احترام این اتفاقات، مراسم سنگین‌تری را برگزار خواهیم کرد.

محمدرضا مقدسیان، به عنوان مجری مراسم افتتاحیه انتخاب شده بود و مهدی آذرپندار در نخستین جملات خود از زنده بودن فیلم کوتاه سخن گفت.

در بخش بعدی این مراسم، یاد و خاطره هنرمندانی گرامی داشته شد که در یکی دو ماه اخیر به دیار باقی شتافتند؛ چه نام‌های آشنایی در بین این افراد به چشم می‌خورد: داریوش مهرجویی، آتیلا پسیانی، آرش میراحمدی، فردوس کاویانی و مرتضی پورصمدی؛ اما نکوداشت اصلی به هنرمندی اختصاص داشت که در حین بازگشت از سفر اربعین و در شرایطی که قصد مستندسازی از این اتفاق بزرگ را داشت، طی یک تصادف رانندگی جان به حان آفرین تسلیم کرد؛ هنرمند فقید: مهدی امامی.

البته حضور امیرشهاب رضویان روی سن، که چند دقیقه بعد رخ داد، تاحدودی ورق جلسه را برگرداند و بعد از چند دقیقه‌ای نسبتاً غم آلود، یخ مراسم افتتاحیه آب شد! رضویان همراه با دبیر جشنواره از پوستری رونمایی کردند که روایتی از چهل سال برگزاری جشنواره فیلم کوتاه دارد. از زمانی که این رویداد فرهنگسرای بهمن برگزار می‌شد تا روزهای سخت کرونا و امسال!

جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران , فیلم کوتاه , سینما , مستند , سینمای ایران , فیلم ,


خبری از صف‌های خلوت نبود!

سال گذشته بود که سخن از تحریم جشنواره‌های سینمایی به میان آمد و جشنواره فیلم کوتاه نخستین رویدادی بود که از زیر تیغ سنگین تحریم‌کنندگان گذشت. اما به نظر می‌رسد که امسال خیلی خبری از تحریم نیست، هم فیلمسازان خود را به پردیس ملت رسانده بودند و هم علاقه‌مندان به سینما، فرصت را برای تماشای فیلم‌های جدید مغتنم شمرده بودند. به طوری که سالن‌های اصلی سینما ملت (یعنی سالن 1 و 2) که محل نمایش فیلم‌های بخش داستانی بودند خیلی زود پر شد و برگزارکنندگان جشنواره مجبور به اختصاص دادن دو سالن جدید، یعنی سالن 4 و 5 برای نمایش فیلم‌ها شدند.  

جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران , فیلم کوتاه , سینما , مستند , سینمای ایران , فیلم ,


هاتف علیمردانی، کمال تبریزی، بیژن میرباقری، علیرضا استادی، سیاوش چراغی‌پور، محمدرضا تخت‌کشیان، محمد حمزه‌ای، عادل تبریزی و … از چهره‌های نام‌آشنایی بودند که در روز اول به پردیس سینمایی ملت آمدند.

جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران , فیلم کوتاه , سینما , مستند , سینمای ایران , فیلم ,


صحبت داغ خبرنگاران؛ قاتل داریوش مهرجویی شناسایی شد؟

در میانه روز بود که سوژه جدیدی برای صحبت‌های درگوشی خبرنگاران و فیلمسازان پیدا شد؛ دقیقا همان لحظاتی که خبر بازسازی صحنه قتل داریوش مهرجویی و همسرش در شهرک محل سکونت آنها منتشر شد، همه این سوال را از یکدیگر می‌پرسیدند که بالاخره چه کسی قاتل است و کدام مظنون دست به این اقدام فجیع زده است؟ گمانه‌زنی‌ها با خبر دست داشتن باجناق‌ها در قتل شروع شد اما خیلی سریع تکذیب شد تا اینکه یک کلیپ کوتاه و یک عکس اسکرین‌شاتی از همان فیلم در فضای مجازی دست به دست شد. عکسی که ادعا می‌شد تصویر قاتل داریوش مهرجویی یا حداقل یکی از افرادی است که در این ماجرا دست داشته است. به نظر می‌رسد در روزهای آینده ابعاد دقیق‌تری از این قتل هولناک منتشر شود.

چه خبر از فیلم‌های روز اول؟

در روز اول جشنواره فیلم کوتاه، 41 فیلم در بخش داستانی و 27 فیلم در بخش بین‌الملل، 7 فیلم در بخش تجربی، 4 فیلم مستند و چند فیلم دیگر نیز در بخش «اکران جانبی» به نمایش درآمدند.

در بخش فیلم داستانی، برخی از فیلم‌‌ها توجهات بیشتری را به خود دیدند و بیشتر تشویق شدند و برخی دیگر کمتر، اما نکته مهم این بود که برای هر مخاطبی با هر سلیقه‌ای، حداقل یک فیلم کوتاه وجود داشت. فیلم سیاسی «مدیر مدرسه» از یکسو، درام معمایی «بازسازی» از سویی دیگر و کمدی‌هایی مثل «داستان یک شب دزدی»، «روزی روزگاری سینما»، «گربه‌ماهی»، «آپولو» و … نیز سبد متنوعی از فیلم‌ها را پیشروی مخاطبان قرار می‌داد. فانتزی‌ها و علمی تخیلی‌ها نیز طرفداران خاص خود را دارند.

انتهای پیام/

source

توسط basahang.ir